НачалоНовини 2022/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.05.2022 - Горски служители от РДГ Велико Търново разкриха незаконна сеч на 250 дървета в частни гори в землището на с. Столът, общ. Севлиево

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново установиха незаконна сеч в три частни горски имота, в землището на с. Столът, община Севлиево. Проверяващите разкрили нарушението по време на обход на територията. Инспекторите установяват, че за един от имотите, където са отсечени по-големия брой дървета, няма издадено позволително за сеч. За другите два имота, за които е издадено позволително за сеч, е извършен добив на дървесина от немаркирани в основата им с контролна горска марка дървета. Общият брой на незаконно добитите дървета от дървесните видове бук, габър, бял бор и акация в трите частни горски имота е 250. 

Уведомени са разследващите органи. Работата по случая продължава.

От началото на годината до момента, на територията на Регионалната дирекция по горите са извършени 4600 проверки. Съставени са 183 акта за извършени нарушения на Закона за горите. Задържани са 200 куб. м дървесина, 10 МПС, 7 каруци и шест моторни триона.