НачалоНовини 2013/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

24.09.2013 - Празник на традиционните храни и продукти в Беласица - Тера Мадре Беласица

Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите организира първото издание на Празник на традиционните храни и продукти. Събитието ще се състои на 29 септември 2013 г.,(неделя), от 09.30 часа в сградата на Дирекция на Природен парк Беласица в село Коларово, община Петрич. 

Мероприятието ще бъде открито със семинар на тема „Традиционният поминък като основа за устойчиво местно развитие” с лектори от България, Гърция и Македония. Програмата предвижда кратка разходка из Беласица, както и обща трапеза на приятелството, отрупана с традиционни ястия. По време на срещата ще се дискутира как природните дадености и местната кухня могат да се превърнат в основа на устойчив поминък на хората от региона. 

Над 100 участници от България, Македония и Гърция ще вземат участие в тази първа регионална среща в подножието на Беласица. Организаторите се надяват мероприятието да повиши  туристическия потенциал на областта и да  покаже, че трите народа са запазили добрите отношения помежду си.