НачалоНовини 2013/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

29.05.2013 - Открива се Международното изложение за горско стопанство, машини и технологии “Булфорест шоу” - 2013

От 30 май до 1 юни 2013 г. на връх Мечи чал над град Чепеларе, ще се проведе най-високото и атрактивно изложение „Булфорест шоу” - 2013. В сърцето на Родопите на 1 881 метра надморска височина за втора поредна година ще бъдат демонстрирани последните възможности на професионалната горска техника и най-новите технологични иновации, машини и оборудване в отрасъла. 

Всички посетители ще могат да наблюдават на живо демонстрации в естествена горска среда на техники и методи за гасене на горски пожари, възстановяване и залесяване на горски площи.

Много настроение и емоции ще предизвикат състезанията за най-добър секач, а всички посетители ще имат възможност лично да участват във фотоконкурса „Прегърни дърво“. Симпозиумът по скулптура от дърво на тема „Пейката”, който предхожда изложението, вече започна и ще продължи до 3 юни на централния площад в град Чепеларе. 

Входът за изложението е свободен. Осигурени са безплатен достъп с лифт до мястото на мероприятието и зона за паркиране.

Изложението се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, в партньорство с Изпълнителна агенция по горите, Община Чепеларе и Национално сдружение на собствениците на недържавни гори „Горовладелец“.  

 

Уважаеми колеги,

 

Официалното откриване на Международното изложение за горско стопанство, машини и технологии “Булфорест шоу” ще се състои на 30.05.2013 г.  – четвъртък в 11:30 часа на връх Мечи чал над град Чепеларе. 

 

Заповядайте!