НачалоНовини 2013/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

09.05.2013 - ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ НА ЗЕЛЕНИКАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА”

На 25 и 26 май 2013 г. ще се проведе Фестивал на зелениката, организиран от  Дирекцията на Природен парк „Странджа“, към Изпълнителна агенция по горите. Гостите на това събитие ще имат възможност  за 10-ти пореден път да се потопят в автентичната атмосфера на планината и да се насладят отново на гостоприемството на местните жители, както и на красотата на странджанската природа. Домакини тази година са селата Евренозово, Младежко и Бродилово. 

Зелениката е емблематичното растение за Странджа, свързано с част от мистиката на планината, затова и ежегодният Фестивал на Зелениката е едно от най-значимите събития за региона. Посетителите ще се запознаят със самобитността на странджанското културно и духовно наследство, а любителите на природата - с  разнообразието на редки и атрактивни  растителни и животински видове, с красотата на Странджа планина. 

Фестивалът ще предложи автентичен фолклор, кулинарни събития и демонстрация на занаяти, а за любителите на природата – разнообразни туристически маршрути с различна трудност и различни превозни средства. 

Тази година Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Изпълнителната агенция по горите, Община Малко Търново, Община Царево и проект „Изграждане на кръгов веломаршрут „Устието на река Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово – устие на река Велека” и развитие на регионална мрежа на информационни центрове от парка”, финансиран от Княжество Монако.

 

Пълната програма може да откриете на сайта на ДПП „Странджа” - http://www.strandja.bg/.