НачалоНовини 2020/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

09.03.2020 - Двама системни нарушители и автомобил с дървесина са задържани при акция на горски служители

Служителите от РДГ – Берковица съставиха 6 акта, задържаха 40 кубика дърва за огрев, над 2 куб. м строителна дървесина и автомобил през последните пет дни.

Eкип от горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица задържа днес лек автомобил с незаконно добита дървесина в района на с. Главаци общ. Криводол. Нарушителите, които също са задържани за срок от 24 часа от РУ Враца, са част от организирана група, която системно извършва незаконни дейности в горските територии. За последните 10 дни това е втори задържан автомобил на тази група.  

Екипи горски инспектори от РДГ, съвместно с органите на МВР през изминалите дни извършиха специализирана акция за противодействие на битовата престъпност на територията на обл. Монтана. При проверките са установени 4,50 пространствени куб. м. дърва за огрев немаркирани и непридружени с превозни билети. Нарушенията са констатирани  в частни домове. Съставени са четири акта. 

Служителите на РДГ – Берковица са задържали на 05.03.2020 г. незаконно добита дървесина в размер на 34 пространствени куб .м. дърва за огрев и 2,3 куб .м. строителна дървесина в дворно място в с. Горна Лука общ. Чипровци. На нарушителя е съставен акт, а дървесината е задържана.