НачалоНовини 2013/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

27.05.2013 - Клуб на лесовъда беше открит към РДГ-Варна

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, официално беше открит Клуб на лесовъда към Регионална дирекция по горите - Варна. Помещението е ремонтирано с финансовата подкрепа на държавните горски и ловни стопанства от Североизточното държавно горско предприятие. Лентата прерязаха директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Никола Симеонов и проф. д-р инж. Иван Палигоров, заместник ректор в Лесотехническия университет и председател на Съюза на лесовъдите.     

„Надяваме се с откриването на този клуб да се повиши информираността по въпросите на лесовъдската дейност в региона, да има по-голяма приемственост между поколенията и сплотяване на колегията”. Това заяви при откриването инж. Никола Симеонов. 

Идеята е новооткритият клуб да се превърне в място за споделяне и обсъждане на важни за лесовъдите теми. Веднъж в месеца ветераните лесовъди ще имат възможност да провеждат срещи там. Експертите от горските структури ще провеждат и беседи с учениците от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” – град Варна.