НачалоНовини 2013/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

21.05.2013 - ДПП „БЪЛГАРКА” ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДЕТСКИЯ ПРАЗНИК „В СВЕТА НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО - 5”

На 19 юни (събота) в парк „Маркотея” - Габрово, Дирекцията на Природен парк „Българка” към Изпълнителна агенция по горите взе участие в големия детски празник „В света на приключението 5”. Мероприятието се проведе за пета поредна година и този път премина под мотото „Бягай, скачай и се смей – здравословно ти живей”. Организатор на събитието е клуб „Изследовател”, Габрово. 

Експерти от Природен парк „Българка” предложиха на малките участници екологични игри и занимания, които включваха обучаващ елемент, целящ да засили интереса им към растителния и животински свят на парка - да разпознават отделните видове, да узнаят повече за техните местообитания, живот и съхранение. 

Децата и юношите посетили празника се включиха в екологична акция за опазване чистотата на парковата територия, като по този начин засвидетелстваха желанието си да бъдат част от един чист свят и пълноценен живот, свързан с природата и съхраняващ нейните ценности. Беше представена интересна информация за здравословния начин на хранене и значението на движението.